image image image image
Ποιοι είμαστε; "ΔΡΩ" ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Ώρες Επικοινωνίας Ώρες Επικοινωνίας με τη ΜΚΟ Δρω. Για άμεση επικοινωνία με το ΜΚΟ Δρω μπορείτε να καλείτε στο 6939448801, από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00. Τα γραπτά σας αιτήματα, παρατηρήσεις, νέα, ιδέες κι ό,τι άλλο μπορείτε να στέλνετε στο mailμας info@mko-dro.gr, θα σας απαντούμε το συντομότερο δυνατό! Δεν βρισκόμαστε σταθερές ημέρες και ώρες στα γραφεία μας, οπότε καλύτερο είναι να επικοινωνήσουμε στο κινητό , προφορικά ή με sms, ή στο mail για να κλείσουμε το ραντεβού μας.
Οι Συνεργάτες μας! Η «ΔΡΩ» απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την ευαισθησία απέναντι στα εμποδιζόμενα άτομα
Επικοινωνήστε μαζί μας! Διεύθυνση: Αιτωλίας 3 & Μεσογείων, Αθήνα, Αττική, ΕΛΛΑΔΑ, 115 26
Τηλ.: 210 7776213
Fax:  210 7776804
* * * *
Τετάρτη Νοέμβριος 22 , 2017
ΜΕΓΕΘΟΣ
   

Η εταιρία/Τα πρόσωπα

Η Εταιρία

   Η αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ανάπτυξης της Ποιότητας Ζωής των Εμποδιζόμενων Ατόμων Δρω ιδρύθηκε το Μάιο 2006.
   Η Δρω αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και οργανώνει ομαδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στο τρίπτυχο: Πολιτισμός-Εκπαίδευση-Ενημέρωση, σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε ατομικό επίπεδο, η εταιρία δέχεται αιτήματα από εμποδιζόμενα άτομα και παρεμβαίνει αναζητώντας λύσεις και παρέχοντας πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους. Επίσης, συνεργάζεται και υποστηρίζει κάθε άτομο του συγγενικού, επαγγελματικού ή ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος των εμποδιζόμενων ατόμων, για την προώθηση των σκοπών της.
   Η Δρω είναι πιστοποιημένη στο ΠΡΟΤΥΠΟ 1429 του ΕΛΟΤ για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, με αρ. 09110ΑΕΕ11096Ο38Ν/0996, και στο Νομαρχιακό Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αρ. 09110ΑΕΕ11096Ο38Ν/0912. Είναι Μέλος στους δευτεροβάθμιους μη κυβερνητικούς φορείς: Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Έργο Πολιτών, Πρωτοβουλία για τη Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών. Το έργο της προβάλλεται από τους ιστοχώρους που ενημερώνουν για μη κερδοσκοπικές-εθελοντικές οργανώσεις www.anthropos.gr, www.goodchannel.gr του ΟΠΑΠ, www.csringreece.gr και www.sinergates.gr.

 

Ώρες Επικοινωνίας

contactΏρες Επικοινωνίας με τη ΜΚΟ Δρω.

Για άμεση επικοινωνία με το ΜΚΟ Δρω μπορείτε να καλείτε στο 6939448801, από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00.

Τα γραπτά σας αιτήματα, παρατηρήσεις, νέα, ιδέες κι ό,τι άλλο μπορείτε να στέλνετε στο mail μας info@mko-dro.gr, θα σας απαντούμε το συντομότερο δυνατό!

Δεν βρισκόμαστε σταθερές ημέρες και ώρες στα γραφεία μας, οπότε καλύτερο είναι να επικοινωνήσουμε στο κινητό , προφορικά ή με sms, ή στο mail για να κλείσουμε το ραντεβού μας.

 

Τα Πρόσωπα

Η Δρω απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την αγάπη και το σεβασμό για τις Νοηματικές Γλώσσες, καθώς και την ενσυναίσθηση απέναντι στα εμποδιζόμενα άτομα και τα μέλη του περιβάλλοντός τους, ως προς τα προβλήματα που δημιουργούνται σε επίπεδο προσωπικό, εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και κοινωνικό. Η εταιρία πλαισιώνεται από μέλη και εξωτερικούς συνεργάτες από τον επιστημονικό και κοινωνικό χώρο, με ενεργό δράση στην Ελληνική Κοινότητα των Κωφών.Διαχειριστής της Δρω είναι ο κ. Νικόλαος Γαλάνης, ο άνθρωπος που οραματίστηκε τη Δρω, στο δρόμο προς ένα καλύτερο κόσμο. Γεμάτος πρωτότυπες ιδέες με κέντρο τον άνθρωπο και την εξυπηρέτησή του.
Αμετανόητος εθελοντής.
Δάσκαλος Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας & Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό στους τομείς Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, Νοηματικής Γλώσσας, Τυφλοκωφών Ατόμων και Εμψύχωσης Κωφών Ατόμων (1992- 2002, Ελλάδα και Δανία).
Συνολικά έχει υπηρετήσει εικοσιένα έτη στην εκπαίδευση ενηλίκων σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., με ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, όπου ήταν και υπεύθυνος οργάνωσης των εξετάσεων επάρκειας και διερμηνέων νοηματικής γλώσσας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. Παράλληλα, παρείχε εμψύχωση σε κωφά παιδιά, νέους και γονείς κωφών παιδιών σε θέματα ψυχοπαιδαγωγικά, εκπαίδευσης, επαγγελματικής αποκατάστασης, πολιτισμικά /κοινωνικά (1988 έως σήμερα).
Έχει συγγράψει αναλυτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, έχει διατελέσει συνεργάτης του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος για την επίσημη καταγραφή της Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου), τεχνικός σύμβουλος σε θέματα δημιουργίας προσβάσιμου ηλεκτρονικού /οπτικού εκπαιδευτικού υλικού, σκηνοθέτης σε θέματα προσβασιμότητας Α.με.Α. σε τηλεοπτικές παραγωγές, παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και διερμηνέας Διεθνούς Νοηματικής Επικοινωνίας.Γραμματέας και υπεύθυνη επικοινωνίας της Δρω είναι η κ. Φωτεινή Σκαφίδα, Msc το «δεξί χέρι» της Δρω. Αγαπά την ειλικρίνεια και την ευθύτητα με την οποία σε προσεγγίζουν τα άτομα με αναπηρίες και συμπορεύεται μέσω της Δρω στο δρόμο για ένα καλύτερο κόσμο.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών στην Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα και είναι επί δεκαπενταετία εκπαιδευτικός Ειδικής Φυσικής Αγωγής. Επίσης, είναι διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το 2006, με διερμηνείες σε νομικά θέματα, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, καθώς και καλλιτεχνικές παραγωγές.
Έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στην Ελλάδα και Κύπρο στους τομείς Aναψυχής και Eμψύχωσης Oμάδων Tυπικών Aτόμων και Aτόμων με Αναπηρίες στην Εκπαίδευση, από το 1990 ως σήμερα. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά (διεθνή και ελληνικά) με θέματα ειδικής αγωγής και φυσικής αγωγής.
Έχει επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ψυχολογίας, εκπαίδευσης και πολιτιστικά ατόμων με αισθητηριακές διαταραχές (ακοή, όραση) και ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Πραγματοποιεί ομιλίες σε σεμινάρια-συνέδρια (στην Ελλάδα και το εξωτερικό) από το 2000 ως σήμερα.
Παρέχει εθελοντικές υπηρεσίες επικοινωνιακής και πληροφοριακής υποστήριξης σε κωφά άτομα και φοιτητές Ειδικής Αγωγής.Αναπληρωτής διαχειριστής είναι ο κ. Γιάννης Χριστοδουλάκος, ο οποίος είναι ο «σοφός» της παρέας και πάντα η άγρυπνη ματιά και η συμβουλή του υποστηρίζουν τις δράσεις της Δρω.
Είναι συνταξιούχος επαγγελματίας γραφικών τεχνών. Στην εποχή του, οι πετυχημένοι κωφοί επαγγελματίες με ατομική δραστηριότητα ήταν ελάχιστοι. Έχει πολυετή εθνική και ευρωπαϊκή εμπειρία και δράση στον κονωνικοσυνδικαλιστικό χώρο των Κωφών ατόμων.
Είναι τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωφών. Είναι ιδρυτής της Επιτροπής Νεολαίας Κωφών στην Ελλάδα. Είναι μέχρι σήμερα ειδικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κωφών Κύπρου και συμμετείχε στο πρόγραμμα καταγραφής της Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.Μέλος της Δρω είναι ο Δρ. Χρυσόστομος Παπασπύρου, επιστήμων με ταυτόχρονη εκτίμηση του κοινωνικού κεφαλαίου, θετική αντίληψη και αισιοδοξία για τη ζωή και αγάπη για τον άνθρωπο και τα έργα δημιουργίας του.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας κωφός διευθυντής του Ειδικού Ενιαίου Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής.
Είναι χημικός Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αμβούργου, επίσης επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίων Αθηνών & Αμβούργου.
Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής και ενταταλμένος διδάσκων σε πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδος και Γερμανίας για θέματα γλωσσολογίας νοηματικών γλωσσών και εκπαίδευσης κωφών. Από το 1984 έως σήμερα έχει πλούσιο διδακτικό και ερευνητικό έργο για θέματα γλωσσολογίας και διδακτικής νοηματικών γλωσσών. Από το 1985 έως σήμερα είναι εισηγητής σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις για θέματα νοηματικών γλωσσών, διδακτικής, εκπαίδευσης εκπαιδευτών και εκπαίδευσης κωφών. Συγγράφει επιστημονικά άρθρα για σχετικά θέματα από το 1986.
Με την αγάπη που τον διακρίνει για τη γλώσσα, έχει μεταφράσει έξι λογοτεχνικά έργα και ακούραστος, πάντα, συντονίζει και διοργανώνει εντός του σχολικού πλαισίου προγράμματα αγωγής υγείας, διακρατικών ανταλλαγών μαθητών, πολιτιστικές δράσεις και συνεχίζεται….Μέλος της Δρω είναι η κ. Αντιγόνη Χριστοδουλάκου, συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος, με πολυετή κοινωνική-συμβουλευτική δράση και συμμετοχή σε επιτροπή γυναικών σε επίπεδο σωματείων Κωφών. Διακρίνεται για την καρτερικότητα και τη μεγαλοψυχία, με την οποία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους. 

E-Shop

ΧορηγιεςΤι καιρό θα κάνει σήμερα;

O καιρός σήμερα

Ποιος/Ποια γιορτάζει;

Συνεργαζόμενοι Φορείς

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕ...
ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Φ...
Helmsic
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟ...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗ...
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓ...
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚ...
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕ...
DEREE AMERICAN COLLEGE OF GREECE
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑ...
SYNTHESIS
MAX PRODUCTIONS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ...
«ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΩΦΩΝ
Μ.Κ.Ο. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Μ.Κ.Ο. ΑΘΗΝΑ
Μ.Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ
Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. Ο...
ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗ...
ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔ...
EUROPEAN BRIDGES CONSULTING
SIGNMARK PRODUCTIONS OY